U bent hier >> Wie zijn wij?

Bestuursleden Seniorenraad Stichtse Vecht

Irmgard Michielsen, 1954, Voorzitter

Heb veertig jaar lang gewerkt als fysiotherapeut in het St. Antoniusziekenhuis. Ben opgegroeid in een gezin waar zorg centraal stond. De familie van moeders zijde bereikt veelal de bijna-honderd jarige leeftijd. Zelfstandig leven, regie nemen over je eigen leven én zelfredzaam zijn op hoge leeftijd maak ik van nabij mee. Samen werken aan ‘Stichtse Vecht als Blue zone in het Groene Hart’ steelt mijn hart. Voorzitter zijn van de Seniorenraad vind ik een uitdaging. Ik houd ervan om mensen te verbinden, het beste uit zich zelf te laten halen en samen met passie te gaan voor het Ware, het Schone en het Goede voor de toekomstige en huidige Senioren in Stichtse Vecht.

Irmgard Michielsen | LinkedIn 

Aldert Nooitgedagt, 1963, Penningmeester

Ik geloof in de levenskracht van mensen. Deze kracht wil ik graag via de Seniorenraad stimuleren. Vanuit mijn functies als sport- en bondsarts heb ik diverse Nederlandse teams en sporters begeleid, waaronder Pieter van den Hoogenband op weg naar zijn eerste olympische spelen, het Nederlandse Honkbalteam dat wereldkampioen werd en Rob Barel, wereldkampioen op de lange afstand triathlon.

Positieve gezondheid, past hier prima bij en omarm ik van harte. Bij deze nieuwe kijk op gezondheid, gaat het om het ‘vermogen’ om je aan te passen en regie te voeren over het eigen leven. Dat wil ik uitdragen in Stichtse Vecht.

Zo zet ik me momenteel in via het Sportakkoord en Preventieakkoord van Stichtse Vecht, voor de werkgroep ouderen van de regionale huisartsenorganisatie RegiozorgNU, de Jury Vrijwilliger van het Jaar, het Preventiepad Valpreventie, de ontwikkeling van een digitaal communityplatform www.Wij-SV.nl en in mijn eigen praktijk voor medisch specialistische leefstijlinterventies.

Ten slotte, ik loop graag hard, vind stijldansen leuk en woon met mijn vrouw al 25 jaar met plezier in Maarssenbroek. Mijn dochter is ‘uitgevlogen’ en verkent nu haar mogelijkheden; zoals ik dat alle senioren die een nieuwe levensfase ingaan, ook gun.

Aldert Nooitgedagt | LinkedIn 

Fred Berghout, 1947, Secretaris

Leuk wonen en kunnen kiezen uit een ruim aanbod van activiteiten samen met vele anderen. Ook mijn drie kinderen ervaren dat dat in Stichtse Vecht zowel voor jong en oud niet eenvoudig is. Maar daar hoopte ik wel op toen ik na 38 jaar wegging bij een bank. Ik was toen vrijwilliger voor vluchtelingenwerk en heb met een enthousiast groepje mensen de Sociale Coöperatie in Stichtse Vecht opgezet om echt iedereen aan werk te helpen. Voor leuk wonen wil ik mij nu graag inspannen. Hoe?
De Gemeente en projectontwikkelaars activeren tot het bouwen van betaalbare woningen voor jong en oud. En dan denk ik ook aan mogelijkheden zoals Knarrenhof, ieder zelfstandig maar toch bij elkaar, binnen vitale wijken met actieve wijkcomités en ontmoetingsplekken. Waarbij het omzien naar elkaar vanzelfsprekend is, met veel activiteiten om samen dingen te doen, elkaar te zien. Het is ook belangrijk dat er een actiever beleid is om grondspeculatie in Stichtse Vecht tegen te gaan.
Ik woon alleen in Kockengen. Ben actief in de Argentijnse tango. Wandel en fiets veel, en doe braaf de sportschool. En af en toe nog yoga, en andere dingen.

Fred Berghout | LinkedIn 

Gisela Pel – Wouters, 1948, Lid

Sinds augustus 2020 ben ik lid van de Seniorenraad Stichtse Vecht. Ik ben docent huishoudkunde en koken en mede-eigenaar van geluidsstudio’s Wim Pel Productions. Ik hou van klussen, tuinieren en feestjes organiseren. Ik woon sinds 1972 in Breukelen en heb dus het ontstaan van Stichtse Vecht ten volle meegemaakt. Nu zien we de vergrijzing snel toenemen. Dat kunnen we lijdzaam laten gebeuren, maar we kunnen het ons ook realiseren en er bewust mee omgaan. Overheden roepen dat preventieve gezondheidszorg daarin erg belangrijk is. Nu nog even de uitvoering. Een positieve manier van leven kan daar een belangrijke rol in spelen. De sociale mogelijkheden en dienstverlening voor 55+ers in Stichtse Vecht zijn enorm divers en uitgebreid, maar ook erg diffuus. De ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. De Seniorenraad wil daarin dienstverlenend en verbindend zijn. Daar wil ik me graag voor inzetten.

Ans Hegeman, 1949 , lid

Sinds oktober 2023 ben ik lid van de  Seniorenraad Stichtse Vecht.

Ik heb een mooie en lange carrière gehad als paramedicus in de oncologie-zorgsector en daarna als docent / manager in het HBO-onderwijs voor de zorg en sport-opleidingen. In 2015, toen ik grotendeels stopte met werken, ben ik toegetreden tot de WMO/ Adviesraad Sociaal Domein Stichtse Vecht die het college van B&W adviseert over alle aspecten van het sociaal domein. Dit heb ik tot 2021 gedaan. De vele gevraagde en ongevraagde adviezen worden goed ontvangen en meegenomen in het gemeentelijk beleid. Daar heb ik gezien dat input van diverse burger-netwerken een bijdrage levert aan de gemeentelijke sociale beleids- en uitvoeringsplannen.

Ik vind het belangrijk dat senioren hun stem laten horen. Zeker als je denkt aan besluiten rondom zorg, wonen, ontmoetingsplekken en activiteiten in de wijken. De Seniorenraad is in dezen belangrijk omdat zij als geen ander weet wat de noden en behoeften zijn van de senioren in onze gemeente. Daar wil ik me voor inzetten. Ik woon nu 35 jaren met mijn man met plezier in Maarssenbroek. Onze beide dochters hebben gekozen voor wonen in een grotere stad.

Ans Hegeman | Linkedin

Onze adviseurs

Gerda Mensink van den Boom, voormalig vice-voorzitter SRSV

Fer Poncia, voormalig bestuurslid SRSV

Edgar Keehnen, eigenaar van Greyocean  

Ellen van Dam Utrecht senior school